Η Εταιρεία

Η εταρεία  «ΣΦΥΓΜΟΣ ΜΟΔΑΣ» ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1995 με αντικείμενο την κατασκευή ετοίμων ενδυμάτων από πλεκτά υφάσματα.

Το 2003 η εταιρεία  σχεδιάζει  και υλοποιεί «φυγή προς τα εμπρός» ως απάντηση στην, όχι απλά διαφαινόμενη, αλλά ήδη υπάρχουσα κρίση του κλάδου.

Έτσι η νομική μορφή της εταιρείας μεταβάλλεται από ΕΠΕ σε ΑΕ και απευθύνεται στην αγορά της κεντρικής Ευρώπης με απευθείας πωλήσεις στους πελάτες της χωρίς την παρέμβαση αντιπροσώπων και διαμεσολαβητών.

Ο εξαγωγικός προσανατολισμός της εταιρείας υλοποιείται με σταθερή επιτυχία με αποτέλεσμα σήμερα το σύνολο της παραγωγής, αξίας  περίπου 4 εκατομμυρίων € να κατευθύνεται στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στον γερμανόφωνο χώρο.

Έτος σταθμός για την ανάπτυξη της εταιρείας είναι το 2004, όταν η εταιρεία «ΣΦΥΓΜΟΣ ΜΟΔΑΣ ΑΕ»  πιστοποιείται από την ελβετική εταιρεία πιστοποίησης IMO κατά τα κριτήρια  GOTS (Global Organic Textile Standards) και η πιστοποίηση αυτή ανανεώνεται από τότε ανελλιπώς κάθε χρόνο.

Με το βήμα αυτό η εταιρεία «ΣΦΥΓΜΟΣ ΜΟΔΑΣ ΑΕ» αποτελεί την πρώτη και μοναδική εταιρεία στον ελληνικό χώρο, η οποία έχει τη δυνατότητα κατασκευής και διακίνησης υφασμάτων και ενδυμάτων, τα οποία παράγονται από  βαμβάκια πιστοποιημένα ελεγχόμενης βιολογικής καλλιέργειας.

Γιατί βιολογικά?  Γιατί έτσι συντελούμε όχι μόνο στην προστασία του περιβάλλοντος  αλλά προστατεύουμε άμεσα την υγεία μας και την υγεία των παιδιών μας.Τα ρούχα έρχονται σε επαφή με το δέρμα και, για το λόγο αυτό είναι απαραίτητο  σε όλα τα στάδια της παραγωγής να αποφεύγεται η χρήση επικίνδυνων υλικών.Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό στην παραγωγή  παιδικών ενδυμάτων.Η πιστοποιημένα ελεγχόμενη βιολογική καλλιέργεια βάμβακος γίνεται  χωρίς τη χρήση ζιζανιοκτόνων, που μολύνουν το έδαφος και τα υπόγεια ύδατα. Κατά τη διαδικασία της παραγωγής (βαφής) των υφασμάτων γίνεται λελογισμένη χρήση αποκλειστικά ελεγμένων και πιστοποιημένων χημικών.Η τήρηση υψηλών ποιοτικών και περιβαλλοντικών κριτηρίων είναι υποχρεωτική.

Γιατί πιστοποιημένα? Διότι  η τήρηση των οικολογικών κριτηρίων και δεσμεύσεων δεν είναι δυνατόν να επαφίεται στις καλές ή μη προθέσεις του  καθενός, αλλά πρέπει να υπόκεινται σε συστηματικούς ελέγχους από ανεξάρτητους πιστοποιητικούς οργανισμούς.

Σημειωτέον ότι μέσω της πιστοποίησης αυτής, παράλληλα με τα οικολογικά και ποιοτικά κριτήρια, ελέγχεται και η τήρηση κοινωνικών κριτηρίων τόσο όσον αφορά τα μέτρα υγείας και ασφαλείας στον χώρο εργασίας, όσο και τη συμμόρφωση με τις διατάξεις του κώδικα εργατικής πρακτικής της  παγκόσμιας οργάνωσης εργασίας (Fair Wear Foundation).Μέσω των ελέγχων αυτών είναι εφικτή  η παρακολούθηση όλων των σταδίων παραγωγής των ενδυμάτων που παράγονται  «από το χωράφι στο ράφι».

Η εταιρεία «ΣΦΥΓΜΟΣ ΜΟΔΑΣ ΑΕ»  δεν διαθέτει προς το παρόν  δική της  Kollektion, αλλά παράγει  κατόπιν εντολής και σχεδίων διαφόρων οίκων του εξωτερικού.Η γκάμα των προϊόντων μας περιλαμβάνει από το απλό  tshirt, το poloshirt, τα Φούτερ, μέχρι και ζακέττες, παντελόνια  και φούστες παιδικά, γυναικεία αλλά και ανδρικά.

Μελλοντικός στόχος της εταιρείας «ΣΦΥΓΜΟΣ ΜΟΔΑΣ ΑΕ»  είναι η περαιτέρω  διεύρυνση του πελατολογίου της με τη διατήρηση του εξαγωγικού της προσανατολισμού, χωρίς όμως  να παραλείπει να παρακολουθεί την εξέλιξη της εσωτερικής  αγοράς ιδίως όσον αφορά το οικολογικό ένδυμα.

Τα υφάσματα

Η εταιρεία «ΣΦΥΓΜΟΣ ΜΟΔΑΣ ΑΕ»  προμηθεύεται από την εγχώρια, αλλά και διεθνή αγορά βαμβακερά καθώς και μάλλινα νήματα που προέρχονται αποκλειστικά από πιστοποιημένα ελεγχόμενες  βιολογικές καλλιέργειες, αλλά και νήματα modal που παράγονται στην Ευρώπη με φιλικές προς το περιβάλλον διαδικασίες.

Με τα νήματα αυτά παράγεται μια ευρύτατη γκάμα πλεκτών υφασμάτων που χρησιμοποιούνται για  την κατασκευή των ενδυμάτων μας.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι όλες  οι ποιότητές μας παράγονται και επεξεργάζονται (πλοκή, βαφή, τύπωμα, φινίρισμα) εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα σύμφωνα με πολύ υψηλές ποιοτικές και περιβαλλοντικές προδιαγραφές.

Για τον λόγο αυτό όλα τα στάδια παραγωγής (πλεκτήρια, βαφείο, τυπωτήριο, φινιριστήριο καθώς και το ραφείο) είναι πιστοποιημένα κατά τα κριτήρια  GOTS (Global Organic Textile Standards).

Η εταιρεία «ΣΦΥΓΜΟΣ ΜΟΔΑΣ ΑΕ» πέραν της  παραγωγής ετοίμων ενδυμάτων  ασχολείται τα τελευταία χρόνια  και με την πώληση υφασμάτων σε εταιρείες του εξωτερικού.

Για  το σκοπό αυτό εκθέτει τα υφάσματά της στην έκθεση  munich fabric start στη Γερμανία.

Product Range

Η εταιρεία «ΣΦΥΓΜΟΣ ΜΟΔΑΣ ΑΕ» δεν διαθέτει προς το παρόν δική της Kollektion, αλλά παράγει κατόπιν εντολής και σχεδίων διαφόρων οίκων του εξωτερικού.Η γκάμα των προϊόντων μας περιλαμβάνει από το απλό t-shirt, το poloshirt, τα Φούτερ, μέχρι και ζακέττες, παντελόνια και φούστες παιδικά, γυναικεία αλλά και ανδρικά.

ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΝΗΜΑΤΩΝ

 • Κλωστοϋφαντουργία Ναυπάκτου
 • Südwolle
 • Spoerry
 • YNS
 • Adim
 • Garanti

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

 • Ευρωπαϊκά Πλεκτήρια
 • Yarntex
 • Arte Tessuto
 •  dying/printing house Colora S.A.

ΠΕΛΑΤΕΣ

 • Hess-Natur
 • Waschbär
 • Alma&Lovis
 • Lanius
 • WWF Switzerland
 • Grüne Erde

CERTIFIED MEMBER